Het nieuws

van Restaurant Zuiver
05
feb

Het Leerlingendiner van 3 februari 2018

Afgelopen zaterdag 3 februari was het voor de leerlingen zo ver: het leerlingendiner. Na weken voorbereiding mochten zij dan eindelijk hun opgedane kennis presenteren aan ouders, vrienden en docenten.

De leerlingen, die bijna allen een opleiding aan het ROC volgen, werden tijdens hun voorbereidingen op deze avond gefilmd door UStad voor het programma “U in de wijk”. Zaterdag 9 februari zal het programma worden uitgezonden op Ziggo kanaal 40 en KPN kanaal 341.

Het diner

Adem, de jongste van het stel, is zo gepassioneerd over het kook vak dat hij als middelbare scholier drie dagen in de week bij Zuiver in de keuken staat. Hij bedacht de amuse Surf & Turf van coquille en rund.

De drie dames in de keuken zijn allemaal leerling zelfstandig werkend kok aan het ROC. Bo bedacht het voorgerecht van witte gamba en gaf tijdens de avond de leiding tijdens het bereiden van dit gerecht. Laura nam de verantwoordelijkheid voor het hoofdgerecht van kalf en Soraya bedacht het dessert met groene appel. Gezamenlijk maakten zij het tussengerecht van geitenkaas, framboos en pistache.

Renzo en Maroos volgen de opleiding Horecamanagement en stelden het bijpassende wijnarrangement samen.

Gisteren het leerlingendiner bijgewoond. Geweldig. Enthousiaste leerlingen, prachtige gerechten en een fantastische sfeer! – Tineke Kolk

Met enthousiasme en vol overgave hebben de leerlingen het restaurant overgenomen, en met succes! We kijken terug op een zeer geslaagde avond. Restaurant Zuiver stimuleert als leerbedrijf de leerlingen om jaarlijks dit evenement te organiseren en hen op te leiden tot echte horecatoppers! Wij kijken nu alweer uit naar het volgende Leerlingendiner.

Ook genieten van het leerlingenmenu?

Tot en met 17 maart kunt u genieten van het speciale menu door de leerlingen samengesteld!

Leerlingenmenu Reserveer nu uw tafel