Historie

Historie Restaurant Zuiver

De boerderij waarin Restaurant Zuiver is gevestigd (1860) lag ooit midden in de weilanden van polder de Lage Weide aan de toenmalige Huppeldijk nr. 15. De Huppeldijk was een landweggetje met een aantal boerderijen, aan de Huppeldijk lag ook het grootste woonwagenkamp van Utrecht. Om bij de boerderijen te komen via de verharde weg moest men altijd langs dit woonwagenkamp. Hetgeen, gezien de reputatie van het kamp, wat niet iedereen durfde. Menigeen wist dan ook te vertellen waar de Huppeldijk lag, maar hoe het woonwagenkamp eruit zag wist niemand. Inmiddels is de naam Huppeldijk helemaal verdwenen en op die plek ligt nu de Krommewetering.

Voordat Restaurant Zuiver zich heeft gevestigd in de boerderij woonde de familie Snel hier, een gezin met 6 kinderen. De plek waar nu de openhaard gevestigd is bestond vroeger uit 2 kamers, 1 slaapkamer voor de ouders en 1 voor de kinderen. De Herenkamer was het oude voorhuis, hier leefde het gezin. Tot 15 jaar (1999) geleden is de boerderij gebruikt als paardenstal, hiervoor was deze altijd in functie als koeienstal.

 

In 2008 is de vervallen boerderij aangekocht door de gebroeders Peek, Marco en Rob. Begin 2009 opende Restaurant Zuiver haar deuren op industrieterrein Haarrijn-De Wetering. Voor veel mensen was het lang ‘het best bewaarde geheim van Leidsche Rijn’ maar nu is Restaurant Zuiver uitgegroeid tot een drukbezocht en bruisend restaurant. Het pand is monumentaal vanwege de kelder onder de opkamer. Het water wat dijt in het slootje naast het pand geeft een speciale koeling aan de kelder.

Restaurant Zuiver is een bijzonder en authentiek restaurant in een oude boerderij in Utrecht. Een unieke locatie met een prachtige uitstraling en uitstekende bereikbaarheid door de ligging aan de A2. De koks van Zuiver zijn geïnspireerd door de seizoenen en bereiden graag zuivere (streek-) producten met pure smaken. Lekker eten, gezelligheid en sfeervolle ambiance zijn de ingrediënten voor een onvergetelijke beleving. Naast het restaurant beschikt Restaurant Zuiver ook over verschillende zalen voor vergaderingen, bedrijfsfeesten, diners en bruiloften. Meer weten over Restaurant Zuiver? Klik hier.